Macma laat museumbezoekers aan borsten voelen voor bewustwording

borsten voelen museum

Heb je ook wel eens de neiging om een bijzonder schilderij in een museum aan te raken, gewoon, omdat het niet mag? Macma brengt hier verandering in en laat je zelfs aan borsten voelen in het Museo de Arte Hispanoamericano Isaac Fernández Blanco in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Hoe dat precies zit? Non-profitorganisatie Macma en reclamebureau DAVID Buenos Aires sloegen de handen ineen voor de expositie The Art of Self Examination zodat jij aan borsten kunt voelen in het museum.

Borsten voelen

Het Argentijnse museum juicht de bezoekers dit keer juist aan om de schilderijen aan te raken. En dat heeft alles te maken met zelfstudie en de bewustwording van borstkanker. Oneffenheden in borsten spelen een grote rol bij borstkanker, maar een hoop vrouwen hebben hier geen weet van. Met deze expositie willen Macma en DAVID vrouwen hier dus bewust van maken. De geschilderde vrouwen op de klassieke kunstwerken hebben borsten gekregen met nagemaakte knobbels, huidretracties of gezwollen lymfeklieren. Stuk voor stuk allemaal symptomen die kunnen wijzen op borstkanker.

Het gaat hier overigens wel om nagemaakte schilderijen, bij de originele Rembrandt moet je jezelf toch echt in bedwang houden om het níet aan te raken.

Expositie The Art of Self Examination

Benieuwd wat je van zo’n expositie kunt verwachten? In deze video wordt het haarscherp uitgelegd.

Beeld: Macma en DAVID