MakerBot bezuinigt en sluit eigen fabriek 3D-printers

MakerBot, de fabrikant van 3D-printers, gaat bezuinigen. Het bedrijf gaat de productie van zijn hardware onderbrengen bij een ander bedrijf. Deze beslissing gaat gepaard met het ontslag van werknemers in de te sluiten fabriek in New York. Dat laat het bedrijf vandaag weten op zijn website.

Het bedrijf Jabil gaat de productie van alle 3D-printers van MakerBot op zich nemen. Op die manier verwacht het bedrijf beter aan de verwachte groei van de vraag naar 3D-printers te kunnen voldoen, zonder daarbij ook de vaste lasten van het beheren en onderhouden van een eigen fabriek te dragen. De overgang wordt de komende maanden uitgevoerd.

De eigen fabriek van MakerBot werd minder dan een jaar geleden geopend in New York. Het bedrijf pronkte toen nog met de extra werkgelegenheid die het met zich mee zou brengen. De nieuwe fabriek zou efficiënter werken en had een twee keer zo grote capaciteit als de voorgaande.

MakerBot richt zich op de productie van 3D-printers voor de consumenten- en commerciële markt. Daarnaast is het eigenaar van het platform Thingiverse, waar ontwerpers hun 3D-modellen kunnen aanbieden en delen. Het is niet de eerste keer dat er ontslagen vallen bij MakerBot: vorig jaar zouden twee ontslagrondes hebben plaatsgevonden, waarbij bij beide rondes ongeveer 20 procent van het personeel kon vertrekken.