MakerBot gaat geplaagd onderdeel vervangen

De ontzettend populaire 3D-printer, de MakerBot, gaat een een nieuw onderdeel krijgen. De Smart Extruder+ gaat de bestaande kop vervangen die geplaagd werd door problemen en tot veel kritiek leidde in de community van de MakerBot.

De huidige versie van de Smart Extruder ging namelijk vaak stuk en sleet volgens velen veel te snel. De nieuwe versie, The Smart Extruder+, is ontworpen voor de vijfde generatie MakerBot en is volgens het bedrijf een stuk beter en uitgebreid getest. Hij werkt met de MakerBot Replicator, Replicator Mini en de Replicator Z18.

De Smart Extruder+ is, net zoals zijn voorganger, bedoeld om 3D-printen makkelijker te maken: de kop geeft aan wanneer het printmateriaal op raakt en pauzeert zijn taak. Hij kan vervolgens gebruikers op de hoogte stellen door een pushnotificatie te sturen via een mobiele app.

Toch waren de MakerBot-gebruikers enorm teleurgesteld in de eerste versie van slimme toevoeging: MakerBot werd in 2015 aangeklaagd in een zogeheten class action suit, die MakerBot ervan beschuldigde dat ze van de problemen af wisten.

De Smart Extruder+ kost 200 dollar en is vanaf vandaag te bestellen. Op 18 januari worden de eerste versies verstuurd. Recent schreef Tosca twee uitgebreide artikelen over 3D-printing: De 11 beste 3D-printers voor bij je thuisBouwstenen van de toekomst: met welke materialen werken 3D-printers?