Samsung rust slimme koelkast uit met camera’s en enorm touchscreen

Samsung koelkast

Woensdag begint in Las Vegas ’s werelds grootste technologiebeurs, de CES 2016. En hoewel de slimme koelkast vaak door sceptici gebruikt wordt om aan te tonen dat slimme apparaten overbodig zijn, weerhoudt het Samsung er niet van om met een nieuwe variant te komen.

Op de CES presenteert het Zuid-Koreaanse bedrijf een nieuwe slimme koelkast die uitgerust is met diverse camera’s en een enorm touchscreen. De zogeheten “Family Hub” beschikt over een 21,5-inch scherm die beeld weergeeft met een full-HD-resolutie. De camera’s van het apparaat zitten aan de binnenkant van de koelkast, zo kun je via een smartphone-app zien wat je nog thuis hebt staan.

Samsung koelkast

In thuisland Zuid-Korea, en later waarschijnlijk ook in Europa en de VS, kan de slimme koelkast je laten weten om bepaalde goederen te halen. Het scherm kan naast de taken van een normale tablet ook dienen als digitaal communicatiebord waar je post-its achter kunt laten voor familieleden of huisgenoten. De prijs van de koelkast is nog niet bekend, wel kun je hem gaan gebruiken samen met het slimme platform van Samsung: SmartThings.