Marbotic: Houten speelgoed met een leerzame iPad game

Kinderen die de hele dag op de iPad zitten. Het is de nachtmerrie van veel ouders, behalve als ze juist iets van opsteken. En precies dat is de missie van Marbotic, een leerzame iPad game waarin kinderen leren rekenen en tellen met behulp van ouderwetse houten puzzelstukken.

Houten speelgoed op de tablet

Ja je leest het goed. Marbotic combineert namelijk het digitale met het analoge. Ze ontwikkelden een houten puzzelversie van de cijfers 0-9 die aan de onderkant voorzien zijn van een gelijdende onderkant, waardoor ze kunnen interacteren met een iPad.

De Marbotic app herkent precies welk cijfer je kind op de tablet houdt. Zo kan hij of zij simpele rekenopdrachtjes uitvoeren, waarbij er dus een combinatie wordt gemaakt van een digitale interface en een fysieke handeling.

Bewuster gamen en leren

Juist die fysieke handeling zorgt ervoor dat kinderen niet lui worden, of middels trial en error een som proberen op te lossen. Doordat ze gedwongen worden het juiste cijfer op te pakken en op de tablet te plaatsen, geef je ze meer bedenktijd om de som op te lossen, en worden ze beter bewust van wat ze aan het doen zijn en waarom.

Marbotic

Inmiddels is Marbotic ook beschikbaar in een letter-variant, waarbij kinderen kunnen oefenen met lezen en schrijven. Er zijn meerdere verschillende games te downloaden voor zowel de iPad als Android tablets zodat je kind dus genoeg afwisseling heeft. De spellen zijn verkrijgbaar in 8 verschillende talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Zweeds en gelukkig ook Nederlands.

Geen wifi, bluetooth of batterijen nodig

Groot pluspunt van Marbotic is dat je de app, houten cijfers en letters offline kunt gebruiken en er geen batterijen of bluetooth verbinding nodig is om de game te laten functioneren. Dat betekent dat het spel dus ook werk wanneer je tablet niet verbonden is met het internet, en dat is voor veel ouders een veilige gedachte.

De lettervariant Marbotic Smart Letters is voor €49,99 te bestellen via de online shop van Marbotic, Smart Numbers kost €34,99. Voor een speciale aanbiedingsprijs van €79,99 kun je nu tijdelijk beide packs tegelijkertijd kopen.