Mario Kart 8 Deluxe krijgt vandaag een tweede uitbreidingsset

Mario Kart 8 Deluxe

Geloof het of niet, maar Mario Kart 8 Deluxe bestaat alweer ruim vijf jaar. Gelukkig is dit zo’n spel dat eindeloos leuk blijft, zeker als er af en toe nieuwe circuits beschikbaar worden voor het racespel. En dat is nu weer het geval: de tweede uitbreidingsset verschijnt vandaag en brengt acht nieuwe circuits met zich mee.

Wie Mario Kart al langer speelt, weet dat je over het algemeen om bekers aan het racen bent. Per beker heb je vier circuits, die allemaal een vergelijkbaar thema hebben. Met de eerste uitbreidingsset kwamen er al twee bekers – dus acht circuits – bij. Het ging bijvoorbeeld om het Wii Kokosnootplaza, N64 Chocokloof, 3DS Toads Circuit, DS Paddenstoelenpas en GBA Wolkenhof. Daarnaast kreeg je de Ninjaschool, Parijs-Promenade en Tokio-Toer uit Mario Kart Tour.

Knollenbeker

Nu verschijnt er dus een tweede set aan circuits, die gegroepeerd zijn onder de Knollenbeker en de Propellerbeker. De Knollenbeker start met Tour New York Drive, waarbij je tussen wolkenkrabbers doorschiet. Mocht dat je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen: hij zit ook in Mario Kart Tour.

Daarnaast is er SNES Mario Circuit 3, een klassiek circuit uit Super Mario Kart van de SNES. En ook de andere twee circuits zijn misschien ietwat nostalgisch: de Knollenbeker bevat ook de N64 Wildwestwoestijn en Waluigi’s Flipperkast van de DS.

Propellerbeker

Daarnaast is er dus de Propellerbeker, met ook al bekende circuits en een nieuwe. Het gaat bijvoorbeeld om de Tour Sydney Sprint uit Mario Kart Tour, GBA Sneeuwland uit Mario Kart: Super Circuit en de Wii Paddenstoelenpas.

Maar er is dus ook een wel heel smakelijk circuit, waar je gegarandeerd honger van krijgt. Dit is de Stracciatellastraat, waar je langs allerlei reusachtige toetjes rijdt. Dat belooft dus veel goeds!

Twee van zes

De nieuwe uitbreidingsset is verkrijgbaar met de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas. Daarmee krijg je niet alleen deze set, maar in totaal zelfs zes sets met nieuwe circuits. Die sets worden met tussenpozen beschikbaar gemaakt. De eerste set is dus al verschenen en nu komt de tweede. Eind 2023 moet de laatste verschijnen. Dan heb je dus in totaal 48 geremasterde circuits gekregen.

De pas is onder meer via de Nintendo-winkel te verkrijgen voor 59,99 euro. De sets zijn helaas niet los verkrijgbaar.

Beeld: Nintendo