Meer dan 80 tech-CEO’s spreken zich uit tegen anti-LHBT wet

De bazen van techbedrijven lijken zich steeds vaker in sociale kwesties te mengen. Zo hebben meer dan 80 CEO’s een open brief aan het Amerikaanse congres getekend, waarin zij zich uitspreken tegen een nieuwe wet. Deze wet zou namelijk discriminatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen makkelijker maken en daarmee discriminatie in de hand werken.

De wet richt zich op dit moment op de Amerikaanse staat North Carolina. Het document zou discriminatie van LHBT-personen toegestaan maken, door de standaard bescherming tegen dit soort praktijken op te heffen. Daarnaast verplicht de wet transgender-studenten op openbare scholen om toiletten te gebruiken van het geslacht waar zij niet mee identificeren.

Er staan een paar grote namen onderaan de brief. Zo is hij getekend door Facebook-CEO Mark Zuckerberg, Twitter- en Square-baas Jack Dorsey, Apple-CEO Tim Cook en Sundar Pichai, CEO bij Google. Daarmee spreken een aantal van de grootste bedrijven in Silicon Valley zich uit tegen deze vorm van discriminatie.

De techgiganten lijken steeds politieker te worden. Eerder dit jaar vocht Apple immers met de FBI over privacy en versleuteling – iets waar andere bedrijven de iPhone-maker in steunden.

Deze grote techbedrijven zijn niet altijd zo open geweest – een aantal jaar geleden werden ze nog bekritiseerd, omdat hun personeel voornamelijk bestond uit witte mannen. Sindsdien proberen de grootste partijen hun personeel divers te maken – waarmee de bedrijven ook opener worden naar bijvoorbeeld vrouwen.