Meerkat ontvangt $12 miljoen uit investeringsronde

De populaire livestreaming-app Meerkat heeft twaalf miljoen dollar opgehaald tijdens een investeringsronde, zo meldt TechCrunch op basis van anonieme bronnen.

Meerkat, een app die gebruikers de mogelijkheid geeft om live beelden te streamen, is binnen enkele weken zeer populair geworden. Vorige week, tijdens South by South West (SXSW) in Austin, is de populariteit van de app alleen maar toegenomen, waarna diverse bedrijven besloten om geld te investeren in de app.

Volgens de bronnen komt het grootste gedeelte van de investering, tussen de negen en tien miljoen, voor de rekening van Greylock. Het bedrijf zou nu geschat worden op een waarde van 52 miljoen dollar.

Vorige week kondigde het bedrijf al aan om de app minder afhankelijk te maken van Twitter. Gebruikers konden in eerste instantie alleen de livestreams openen via een link die op Twitter gedeeld werd. Nu Twitter zelf een livestreaming-app, Periscope, heeft overgenomen, heeft Meerkat een functie toegevoegd waarmee gebruikers elkaar kunnen volgen via het web. Hierdoor krijgen gebruikers push-meldingen zodra iemand een nieuwe stream opent.

Ondanks het feit dat de app alleen toegankelijk is voor iOS-gebruikers, is de app al meer dan 300.000 keer gedownload.