Zelfrijdende auto onderweg van San Francisco naar New York

Een team ingenieurs van Delphi is gistermiddag begonnen aan een tocht van San Francisco naar New York in een zelfrijdende auto. De ruim 5.600 kilometer tellende rit zal ongeveer tien dagen duren.

Delphi, een bedrijf dat technologieën ontwikkelt voor de auto-industrie, heeft een Audi SQ5 uitgerust met diverse technologieën om de auto zelfstandig te laten rijden. De auto bevat onder meer camera’s, radars, lasers en sensoren waardoor de auto in staat is om realtime een beeld te schetsen van de omgeving.

Het bedrijf hoopt met de rit van San Francisco naar New York meer inzicht te krijgen hoe de technologie zich verhoudt tijdens diverse omstandigheden. Gedurende de rit zal de auto te maken krijgen met diverse terreinen en diverse weersomstandigheden. Aangezien het om een test gaat, zullen de ingenieurs zelf plaatsen nemen achter het stuur om in te grijpen indien nodig.

Het Radar, Vision and Advanced Drive Assistance System (ADAS) is volgens Delphi in staat om zelfstandig beslissingen te nemen in complexe situaties. De technologie, die eerder al werd getest in Las Vegas, kan zelfstandig andere auto’s inhalen, invoegen op de snelweg en stoppen voor kruispunten.