De MEMI: een slimme armband speciaal voor vrouwen

Smartwatches zijn vierkant, vaak niet al te mooi en zijn meestal niet gemaakt met de kleinere polsen van vrouwen in gedachten. Vrouwen hebben echter ook vaak behoefte hebben aan notificaties, meldingen en af willen van de constante noodzaak om een smartphone in de hand te hebben. De makers van de MEMI, een slimme armband, willen de oplossing bieden.

De MEMI ziet er uit als een gewone armband. Maar als je een telefoontje of berichtje krijgt, gaat de armband trillen. Er komt geen geluid van de armband, er gaan geen lichtjes branden en is dan ook veel discreter dan andere slimme armbanden, zoals de Embrace+ bijvoorbeeld.

De armband is gemaakt door vrouwen, voor vrouwen. De bedenkers willen graag voorkomen dat ze de hele dat met de smartphone in de hand rond moeten gaan lopen om geen belangrijke telefoontjes en berichten te missen. Heb je namelijk vaak een jurkje of een leuke rok aan, dan heb je geen plek om je telefoon ergens te laten. Maar in je handtas loop je de kans om meldingen te missen.

8437bb61556b651316b689511c8a06c0_large

Handig is dat niet alle berichten doorgestuurd worden naar de armband. Je kunt zelf in een app kiezen of telefoontjes van bijvoorbeeld je baas of oppas wel of niet doorgestuurd worden.

De MEMI is niet uniek is wat ze doet, maar heeft wel als groot voordeel dat het een erg mooi design heeft wat door vrouwen gedragen kan worden zonder op te vallen. Het apparaatje is gemakkelijk in gebruik en is niet duur. De slimme armband zal te koop zijn voor $150,-.

De MEMI staat momenteel op Kickstarter en zou in de zomer van 2014 geleverd moeten worden. De doelstelling is nog niet behaald, maar met nog 24 dagen te gaan is al een kwart van het doel binnengehaald. Het zal me dan ook niets verbazen als deze slimme armband een succes gaat worden.