Mercedes gaat eigen autonome autodienst lanceren

Mercedes-Benz EQC

Een aantal bedrijven die zelfrijdende auto’s maken, beginnen inmiddels met het aanbieden van ritjes in de auto’s. En nu heeft ook Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, aangekondigd dat het samen met Bosch werkt om een dergelijke dienst aan te bieden voor een “selecte groep” mensen in San Jose. Dat meldt Mashable.

De dienst zou in de tweede helft van 2019 moeten verschijnen. Dan worden autonome versies van de S-Class ingezet om passagiers van het westen van de stad naar het centrum te vervoeren. San Jose is overigens in het hart van Silicon Valley.

Test

De dienst krijgt een bestuurder in de auto voor de veiligheid, die de reis in de gaten houdt. Mocht er dan iets mis gaan, dan kan diegene ingrijpen. Passagiers kunnen de ritjes via een app bestellen. De auto komt aanrijden en brengt de passagier naar zijn gekozen bestemming. Hoeveel een ritje kost is onbekend.

De dienst is een testprogramma. Het bedrijf heeft dan ook al vergunningen om te testen in Californië en rijdt al in de staat rond sinds het begon met het programma. En tot nu toe hebben de auto’s van Daimler nog geen botsingen gehad.