Met de Medical Keyring houd je gemakkelijk je eigen medische gegevens bij

Als er een ongeluk gebeurt is het essentieel dat ambulancemedewerkers zo snel mogelijk toegang krijgen tot medische gegevens. Wanneer je allergisch bent voor een medicijn of een medische conditie hebt, wil je dat dat direct bekend is. Een sleutelhanger kan wel eens de oplossing bieden.

De sleutelhanger komt in de vorm van een USB-stick en heeft een opslagruimte van 8GB. Op de USB-stick zit volgens het bedrijf Medical Keyring de “kleinste vingerafdrukscanner ooit”. Wanneer de sleutelhanger verbonden is met een computer, kun je met één vingerafdruk bij al je medische gegevens.

Dit kan bijvoorbeeld bij een huisarts of voor de thuiszorg erg handig zijn. Ook voor jezelf is het handig om een overzicht te hebben van alle onderzoeken, testen en overige gegevens. Via de computer kun je al je gegevens sorteren en managen. Gegevens als MRI-scans of andere foto’s kunnen namelijk ook verzameld worden met de Keyring.

In noodsituaties verschijnt op een schermpje aan de voorkant alle relevante informatie voor eerste hulpmedewerkers. Het is dan ook niet noodzakelijk om een computer bij de hand te hebben. De Keyring is dan ook niet alleen erg handig om zelf een overzicht te maken, maar komt vooral van pas in noodsituaties.

Net als bij de iPhone 5 kun je je afvragen hoe veilig data is die beschermd wordt door een vingerafdruk. Een vingerafdruk is namelijk redelijk makkelijk te fabriceren. Zolang je de sleutelhanger aan je sleutelbos laat hangen, zullen er geen al te grote problemen ontstaan. De Medical Keyring is verkrijgbaar voor $89,95.