Virtuele schoolreisjes brengen de wereld naar het klaslokaal

Schoolreisjes zijn voor veel kinderen vaak het hoogtepunt van het jaar. Helaas wordt het door kleinere budgets steeds lastig om om een hele school minstens een keer per jaar op schoolreisje te sturen naar een museum, dierentuin of bedrijf te gaan. Met virtuele schoolreisjes kunnen kinderen toch in contact komen met leerstof buiten het klaslokaal, zonder dat dit veel geld hoeft te kosten.

Google introduceert namelijk de Connected Classrooms. Via deze verbonden scholen kunnen kinderen via Hangouts ‘op bezoek gaan’ bij de Solar Impulse Hangar, het Seattle Aquarium en de Minnesota Zoo of één van de andere grote instellingen die bij dit project aangesloten is.

De Hangouts vinden plaats op vastgestelde tijden. Leraren kunnen zich hier met hun klas voor aanmelden. De kinderen kun vervolgens in de klas de Hangout volgen en zo op een bijzondere manier in contact komen met boeiende educatieve content. Een groot voordeel is dat verschillende klassen tegelijkertijd de Hangout kunnen volgen en dat kinderen zo ook dingen van elkaar kunnen leren.

Kinderen kunnen vragen stellen en krijgen een uniek kijkje in de keuken, zonder dat het de school geld kost. Connected Classrooms kunnen wel eens de klaslokalen van de toekomst blijken te zijn.