Met de RoomScan app maak je heel makkelijk een plattegrond van je kamer

Ben je meubels aan het kopen voor je nieuwe kamer? Heeft je woonkamer een likje verf nodig? Of ben je van plan je huis te verkopen? Het zijn allemaal activiteiten waarbij een plattegrond van je huis of een specifieke ruimte erg van pas kan komen. Toch is dit soms lastiger dan gedacht en kost het enige tijd, meetwerk en inzicht.

Met de RoomScan app voor iOS wordt het maken van een plattegrond een fluitje van een cent. De applicatie creëert een plattegrond simpelweg door je telefoon of tablet tegen iedere muur te tikken. Hoewel het apparaat niet tot de millimeter accuraat is, schijnt het systeem verrassend goed te werken.

Met behulp van beeld en geluid geeft de applicatie instructies over wat je moet doen. De gebruiker kiest allereerst een muur om mee te beginnen en wacht daar een aantal seconden tot de muur is gescand. Vervolgens ga je door naar de volgende muur, net zo lang totdat je weer bent aanbeland bij het beginpunt: done!

Vervolgens tekent de app een simpele plattegrond compleet met afmetingen en oppervlakte, inclusief rare hoeken, kleine nisjes of schuine muren.

Het bedrijf achter RoomScan, Locometric, geeft zelf aan dat de applicatie niet tot op de millimeter af kan meten. Mocht je dus exacte metingen willen dan moet je alsnog zelf met een meetlint langs de muur gaan. Maar wil je bijvoorbeeld inschatten hoeveel verf je nodig hebt voor de muren, of een plan maken voor de inrichting van je kamer, dan is de app zeker geschikt!

Naast de gratis RoomScan app kun je ook kiezen voor de RoomScan Pro ($4.99) waarmee je onder meer deuren kan toevoegen aan de plattegrond en waarmee verschillende ruimtes automatisch aan elkaar worden verbonden waardoor een volledige plattegrond ontstaat.

w640-2