Met deze camera schiet je 360-graden video’s voor de Oculus Rift

De campagne voor de 360Cam behaalde gisteren haar 150.000 dollar doel op Kickstarter in één dag. Het is niet de eerste 360-graden camera die op de crowdfunding website is verschenen. Toch ziet het team achter het product een iets ongebruikelijkere toepassing, namelijk: virtual reality. Voor 249 tot 329 dollar kan iedereen met de camera een video van 360 graden opnemen voor de Oculus Rift en eventuele concurrenten.

Met de 360Cam kunnen gebruikers foto’s maken en video’s opnemen. De camera maakt bovendien gebruik van drie micforoons om zo ook 360-graden geluid op te kunnen nemen en is waterproof. Voor een klein bedrag kunnen gebruikers een kleine bril kopen die het beeld van de camera onderwater corrigeert. De foto’s en video’s kunnen ook bekeken worden op mobiele apparaten en computers en zijn dus niet alleen geschikt voor virtual reality.

2c618841c85d29e661ce9b09a825bcc7_large

Een vergelijkbare camera is de Jaunt, een startup die cinematisch videomateriaal wilt creëren voor de Oculus Rift. De camera en software van Jaunt is echter vooral gericht op professionals en niet zozeer op consumenten. Het kan dus nog wel even duren voordat er een consumentenversie beschikbaar wordt gemaakt.

De 360Cam kan video’s niet in dezelfde kwaliteit als de Jaunt opnemen omdat er slechts gebruik wordt gemaakt van drie cameralenzen waardoor het beeld vervormd raakt. Het is echter een goedkope optie die interessant kan zijn voor de vroege gebruikers van de Oculus Rift. De Kickstarter-campagne loopt nog tot 4 juli en de camera’s zullen klaar zijn voor verzending in november.