Met deze ketting schakel je hulp in op ongemakkelijke of gevaarlijke momenten

Een nieuw sieraad voor vrouwen helpt ze om makkelijk weg te komen uit ongemakkelijke of gevaarlijke situaties: Een simpele druk op het hangertje zorgt er voor dat jouw mobiele telefoon op dat moment wordt gebeld, zodat je een excuus hebt om weg te lopen.

De Guardian Angel, zoals de ketting heet, kun je om je hals of pols dragen. Zo kun je er volgens de bedenkers ongemerkt aan fiedelen bijvoorbeeld als je ’s avonds op straat wordt aangesproken door een wildvreemde of in het uitgaansleven geconfronteerd wordt met een opdringerig type.

3030315-inline-guardian-angel

Wanneer de situatie bovendien gevaarlijk aanvoelt, kun je de knop langer ingedrukt houden om een automatisch waarschuwingsbericht naar een vriend of vriendin te sturen, met je exacte GPS coordinaten op dat moment.

Het bijzondere sieraad werd bedacht door een reclamebureau in Singapore, die gevraagd werden een anti-daterape campagne te bedenken. Hun uiteindelijke concept gaat iets verder dan een campagne alleen, omdat de designers graag een zo effectief mogelijke aanpak van het probleem wilden leveren. Een wearable in de vorm van een sieraad voor vrouwen was voor hun daarin de meest logische stap.

3030315-inline-i-pendant