NL-Alert niet ontvangen op je iPhone? Zet je berichtinstellingen dan wel eerst aan!

Zojuist om 12.00 heeft de Nederlandse overheid opnieuw een NL-Alert verstuurt om het nieuwe nationale noodsysteem via SMS op grote schaal te testen. Om een NL Alert te kunnen ontvangen op je iPhone had je van tevoren wel een aantal voorbereidende maatregelen moeten treffen. Wanneer je net geen bericht hebt ontvangen kun je de volgende stappen ondernemen om je toestel toch in te stellen op het ontvangen van NL-Alerts:

Ga naar ‘Instellingen‘ op je iPhone en kies daar ‘Berichtencentrum‘. In dit menu scroll je helemaal door naar beneden, waar je de optie hebt om ‘Noodmeldingen‘ aan te zetten. Als je deze knop aanzet zul je NL-Alerts in het vervolg wel ontvangen. Apple waarschuwt er overigens wel voor dat het aanzetten van deze functionaliteit er voor zorgt dat je batterij mogelijk iets sneller leeg is.

Wanneer je de knop helemaal niet kunt vinden in je Notification Center, is het mogelijk dat jouw iPhone om andere redenen nog niet geschikt is voor het ontvangen van een NL-Alert. Check in dat geval de drie volgende punten:

  • Controleer of je iPhone over iOS 7 of hoger beschikt. Je kunt dit checken onder Instellingen > Algemeen > Software Update
  • Heb je wel een iPhone 4s, iPhone 5s of iPhone 5c? Het alert werkt helaas niet op oudere toestellen dan de laatste 3 iPhone generaties
  • Update je toestel naar de laatste providerinstellingen. Dit kan via Instellingen > Algemeen > Info