Met Google Maps weet je nu waar je geparkeerd hebt en hoelang je kunt blijven staan

Google Maps

Google Maps heeft een paar handige functies toegevoegd voor bij het parkeren zodat je je auto altijd terug kunt vinden. Als je uit de auto stapt verschijnt er hiervoor een nieuw menu, als je daarin op de blauwe stip drukt, plaatst het een ‘P’ op de locatie waar je geparkeerd hebt.

Google heeft zoiets al geïntegreerd in Google Now, maar dat werkt minder precies. Via Now werkte het proactief door gebruik te maken van de sensoren in je telefoon. Hierdoor krijg je wel eens een suggestie dat je ergens geparkeerd hebt, terwijl dit niet het geval is.

Google Maps parkeren

Zelf aanzetten

De nieuwe functie in Maps moet je zelf aanzetten, maar is wel een stuk preciezer en je kunt er meer mee. Je kunt notities toevoegen aan de parkeerplaats zoals de verdieping van de parkeergarage waar je staat. Ook kan je foto’s toevoegen van de omgeving als het nummer van je parkeervak.

Als extra toevoeging is het ook mogelijk om je parkeertijd toe te voegen. Dat is handig als je ergens tijdelijk geparkeerd staat en terug moet naar de meter. De tijd die je nog over hebt zie je terug op Maps en de app stuurt je een pushnotificatie als je tijd er bijna opzit.

Bij het team van Google Maps lijkt de focus dit jaar sowieso op parkeren te liggen. In januari kwam namelijk de mogelijkheid beschikbaar om te zoeken naar een plek om je auto te parkeren. Nu kun je die plek dus vervolgens ook bewaren als je auto er staat. Alleen het betalen voor parkeren kan (nog) niet via Google Maps.

De functie is alleen nog beschikbaar in Google Maps voor Android. iOS volgt nog, maar een officiële aankondiging is daar nog niet voor geweest.