Met MakerBloks combineren kinderen tablets met bouwstenen

De elektronische bouwblokken van MakerBloks moeten kinderen anders om leren gaan met tablets. De bouwstenen van het bedrijf helpen kinderen met het leren om verbanden te maken, in combinatie met een game op een tablet. Met dit speelgoed is MakerBloks een van de finalisten in de Innovative World Technologies-categorie van de SXSW Accelerator.

MakerBloks produceert de blokken, die magnetisch met elkaar verbonden kunnen worden. Daardoor kan een structuur van aan elkaar gekoppelde componenten gebouwd worden. Met een digitaal speelboek, waarin het verhaal van een jong meisje uit ‘MakerCity’ wordt verteld, leren de kinderen spelenderwijs blokken combineren. De blokken zijn namelijk nodig om puzzels op te lossen om het meisje te helpen.

De blokken communiceren door middel van bluetooth met de tablet. Daarmee wil het Canadese bedrijf de manier waarop kinderen omgaan met tablets veranderen. Dat wil het bedrijf doen door de nadruk niet op het scherm alleen te leggen, maar ze ook met hun handen te laten werken.