Spherie combineert drones en virtual reality

Drones zijn cool, maar virtual reality is ook cool, moeten ze bij het Duitse Spherie gedacht hebben. Waarom combineren we het niet? Het resultaat vonden ze in Austin, Texas, ook cool: met zijn drone is het bedrijf is een van de finalisten van de SXSW Accelerator.

Het bedrijf doet mee in de categorie Virtual Reality Technologies. Afgaande op de afbeelding, lijkt de Spherie vooral functionaliteit gelegd te hebben op het onzichtbaar maken van de drone, zodat er vanuit de lucht 360 graden video geschoten kan worden. De drone lijkt plaats te bieden aan zes GoPro’s en door acht propellers aan een rig te bevestigen, moet het ding de lucht in kunnen.

Vanwege de beperkingen van één camera per hoek zou de Spherie in principe niet geschikt zijn voor virtual reality. In een interview met nextMedia.Hamburg zegt een van de ontwerpers, Nicolas Chibac, dat de drone niet alleen bedoeld is is om mooie beelden vanuit de lucht kunnen maken, maar ook om tijdens het filmen vrij door een bepaalde ruimte te bewegen. Dat zou nog een groot probleem voor virtual reality kunnen worden: het bewegen van de camera zorgt er bij veel mensen voor dat ze ziek worden.

Of Spherie daar een oplossing voor heeft is niet bekend. Waar we wel zeker van kunnen zijn, is dat het ding in ieder geval wat compacter is dan de variant van 360Heros.