Met Splash kun je 360-gradenvideo’s maken met je iPhone

Voor het maken van 360 graden video’s heb je vaak een aparte 360-gradencamera nodig. Het Duitse bedrijf Splash wil daar enigszins verandering in brengen. Met hun app zijn ze een van de finalisten van de SXSW Accelerator. Ze doen mee in de categorie Virtual Reality Technologies.

Splash is een app, op dit moment alleen beschikbaar voor iPhone, waarmee je met je smartphone verschillende looping video’s kunt maken, zoals bij Vine ook. Het bedrijf combineert deze techniek met de 360 graden foto’s zoals je die ook in de app van Google Street View kunt maken. Het resultaat: een 360 graden foto met een aantal looping video’s, die je vervolgens kunt delen op social media. Je kunt de 360 graden omgevingen ook publiceren binnen de app zelf.

De foto’s zijn ook in een VR-modus te bekijken, waarin je een stereoscopisch beeld krijgt. Zo’n app maakt het maken van 360 graden content natuurlijk erg toegankelijk, maar het is wel lastig om de beelden vloeiend in elkaar te laten overlopen: vaak zorgt de techniek voor misvormde objecten of lijnen die niet meer recht lopen, maar zo nu en dan onderbroken worden.

Het Duitse bedrijf presenteerde zijn app dit weekend op SXSW. Splash wil in de toekomst ook een versie voor Android lanceren.