Microsofts digitale assistent gaat posters aflezen om je te herinneren aan evenementen

Cortana, de digitale assistent van Microsoft, gaat posters aflezen om je te herinneren aan evenementen, zoals een concert of film. De slimme assistent maakt gebruik van beeldherkenning om gefotografeerde posters te bekijken. De nieuwe functie is voorlopig alleen beschikbaar in een testversie van Windows 10 in de Verenigde Staten.

Om posters te herkennen, moeten gebruikers Cortana toestemming geven om de fotobibliotheek op je apparaat uit te lezen. Zodra je vervolgens een foto maakt van een concert- of filmposter, vraagt de digitale assistent je of je een herinnering voor het evenement wilt ontvangen. Het apparaat moet daarvoor wel aangesloten zijn op netstroom en gebruik maken van een netwerk zonder datalimiet.

Lasso

Gebruikers kunnen ook gebruik maken van een zogenaamde lasso-functie. Daarmee kunnen ze tijdsinformatie van een evenement omcirkelen met een stylus (zie bovenstaande foto). Vervolgens vraagt Cortana of de assistent een herinnering voor dat evenement moet maken. Deze functie werkt niet alleen voor foto’s van posters, maar ook voor websites of evenementen die worden gedeeld op sociale media. De stylus moet daarvoor wel ’tikken en vasthouden’ ondersteunen.