Microsoft RoomAlive verandert je hele kamer in een Xbox game

Microsoft RoomAlive is een prikkelend nieuw concept, waarbij je hele kamer wordt betrokken bij het spelen van een Xbox game. Klinkt dat bekend in de oren? Dubbel bekend zelfs?

Wellicht doet de term ‘Illumiroom’ een belletje rinkelen.

Vorig jaar januari verzorgde Microsoft een tot kwijlen aanzettende demonstratie van het concept, waarbij een speciale projector je Xbox game over de hele muur projecteerde. Het bleek te duur om in de markt te zetten.

Een jaar verder leek het Microsoft een goed idee om weer even wat verhoogde hartslagen te verzorgen in de gamercommunity, dit keer met RoomAlive.

Inderdaad, Illumiroom is dan misschien voor de consumenten nooit haalbare kaart geweest, het team van onderzoekers binnen Microsoft is gretig doorgegaan met hun werk.

RoomAlive is de overtreffende trap van zijn voorganger, die we recent overigens nog herkende in dit Ambilight prototype van Philips. Doormiddel van niet één, maar vier projectoren gecombineerd met de Kinect-camera wordt de hele kamer omgetoverd tot spelwereld.

Her much?

Laten we maar niet te veel hoop krijgen: het ziet er nou niet bepaald naar uit dat de gebruikte setup voor RoomAlive makkelijker te poorten is naar de consumentenmarkt dan zijn illustere voorganger.

Nog even over dat prototype van Philips dus…