Microsoft Translator: is dit de handigste smartwatch-app tot nu toe?

Veel mensen klagen dat er nog maar weinig écht nuttige apps te downloaden zijn voor smartwatches. Maar wie had verwacht dat juist Microsoft daar verandering in zou gaan brengen?

De techgigant heeft vandaag namelijk een app gelanceerd die je smartwatch in één klap een stuk nuttiger maakt. Microsoft Translator is vandaag gelanceerd voor iOS en Android, maar belangrijker: de app werkt ook op Android Wear en WatchOS. De functie van Translator laat zich raden: op een eenvoudige en snelle manier kun je gesproken tekst laten vertalen in een taal naar keuze. Microsoft start met vijftig talen, dus je kunt er gerust vanuit gaan dat de app je goed op weg gaat helpen tijdens je vakantie in Frankrijk, Spanje, Italië of Groot-Brittannië.

De app heeft een simpel, overzichtelijk uiterlijk, zodat de app je daadwerkelijk kan ondersteunen als je talenknobbel je in de steek laat. Je spreekt of typt binnen de app in je eigen taal in wat je wilt weten en vervolgens zie je op je scherm de gewenste vertaling terug. Als je deze onder de neus van de lokale Franse bakker schuift, dan begrijp de beste man vast wel dat je twee stokbroden mee naar huis wilt nemen.

Het is nog handiger als je een Apple Watch of Android Wear-horloge hebt, want dan heb je geen smartphone nodig om de gewenste vertaling door te krijgen. Je kunt hier ook je meest gebruikte vertalingen opslaan en teruglezen welke zinnen je hebt opgevraagd via je smartphone, zodat je niet telkens opnieuw hele verhalen tegen je smartwatch hoeft te vertellen.