Microsoft werkt aan meerdere projecten voor Hololens

De Hololens: we werden er mee verrast tijdens het Windows 1o-event in januari en twee weken geleden mocht er op nationale TV nog een item aan worden gewijd, maar het lijkt toch erg rustig te blijven rond de bril van Microsoft. Met nadruk op lijkt.

Want intussen wordt er door diverse creatieve ontwikkelaars gesleuteld aan toepassingen voor de holografische bril. Niet alleen voor zakelijke doeleinden, maar ook als extra laag in de game ervaring van de Xbox One.

De meest opvallende samenwerking kondigde Microsoft een paar dagen na de lancering van de Hololens al aan. Samen met NASA werkt de softwaregigant aan een holografisch platform rond de Mars Rover.

Hololens Rover nasa

In de demonstratievideo zagen we al de toepassing van de Hololens bij het spelen van het populaire bouwspel Minecraft. Gamestudio FIT is nog altijd dat prototype verder aan het uitbouwen tot wat uiteindelijk ‘Holobuilder’ moet worden; Minecraft op je Hololens.

Over de andere projecten doen Microsoft en zijn partners behoorlijk mysterieus, maar het lijstje partners zijn wel opvallend veel gericht op videogames.

Studio’s als Good Science (bekend van alle Kinect Games) en 343 Studios (verantwoordelijk voor de Halo-franchise) zijn de meest prominente namen op de lijst. Wat we kunnen verwachten uit de hoge hoed, blijft echter een verrassing.

Microsoft verwacht de Hololens in de tweede helft van dit jaar te gaan verkopen. Met welke producten en vooral: met welke focus, dat blijft de vraag.