10 gadgets die je niet mag vergeten als forens

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers is forens en reist dus dagelijks heen en weer tussen een woon- en werkgemeente. Een redelijk deel van je dag spendeer je dus in de bus, trein of file. Dan weet je vast hoe behulpzaam en belangrijk sommige gadgets kunnen zijn.

Hier zijn 10 gadgets die je bij je volgende reis moet meenemen om energiek en productief te blijven.

1. Brompton SL2 Foldable Bicycle

Je fietst naar het station in je woonplaats, maar moet vervolgens van het eindstation nog een kwartier naar het kantoor lopen. En je fiets meenemen in de spits mag niet. De uitkomst? De vouwfiets.

De Brompton SL2 vouwfiets heeft zes modellen, die allemaal aangepast kunnen worden aan jouw behoeften. Het bedrijf beveelt de S2L aan voor forensen. Deze fiets heeft twee versnellingen en kun je makkelijk opbergen in bijvoorbeeld een kast of onder je bureau.

2. Garmin nüvi 3597LMTHD GPS

Er zijn zoveel apps die ons de weg wijzen, dat we de ‘ouderwetse’ manier die we gebruikten voor de smartphones wel eens vergeten. De GPS die we aan de voorruit vast maakten. Ze bestaan natuurlijk nog steeds en zijn handig te gebruiken.

De Garmin nüvi 3597LMTHD bevestig je met een magneet aan je auto. Hij biedt je Bluetooth verbinding, live verkeer updates, stemcontrole en laat 3d de weg zien, zodat je niet de verkeerde baan pakt. Het apparaat verbind ook met een smartphone app die onthoud waar je je auto hebt geparkeerd.

3. Infinity Pillow

Vroeg je bed uit en dan nog een uur in de trein. Een uur waarin je ook heel fijn nog een uurtje slaap extra pakt. Maar in de trein lig je niet zo lekker. Gelukkig is er de Infinity Pillow.

Je gebruikt het kussen op verschillende manieren. Je kan er op slapen, het gebruiken als nekkussen of om je rug te ondersteunen. Je maakt er zelfs een oogmasker van! Het kussen is makkelijk mee te nemen in je tas.

4. Siva Cycle Atom kinetic bicycle charger

Je kunt je electronica opladen in de auto en sommige treinen hebben ook stopcontacten. Maar hoe doe je het dan als je smartphone bijna leeg is en je met de fiets naar je werk gaat?

De Siva Cycle Atom bicycle-powered usb oplader is een handig middel om je apparaten op te laden. Je clipt de gadget op je fiets en terwijl je fietst ontvangt de batterij energie om de ingeplugde apparaten op te laden. De batterij kun je na het fietsen meenemen, zodat de opgeladen batterij je apparaten op kan blijven laden.

5. GUNNAR screen glasses

Hoeveel uur per dag kijk jij naar een scherm? Nederlanders die in het bezit zijn van een tablet, smartphone en pc zijn per maand gemiddeld 77 uur online, naast de tijd die ze tijdens het werk online zijn.

Zoveel naar het scherm kijken is niet heel goed voor je ogen. Het kan irritatie veroorzaken of nevelig zicht. Om dit te voorkomen kun je tijdens je reis de GUNNAR beschermende bril kopen. De glazen zijn zo vormgegeven dat ze de UV en het blauwe licht van je scherm blokkeren. De bril kan ook geleverd worden met glazen op sterkte.

6. Hey Joe coffee brewing mug

Je bent gek op verse koffie, dus als je in de file staat of vertraging hebt met de trein, dan heb je trek in een kopje hete, verse koffie.

Hey Joe produceerde een mok die koffie zet. Water er in, een koffiepad, een druk op de knop en daar is je verse koffie. Het is makkelijk mee te nemen, milieuvriendelijk en efficiënt. De mok werkt op batterijen en kan met een usb opgeladen worden (bijvoorbeeld in je auto). In de mok kun je 0,4L koffie kwijt. Het duurt nog geen drie minuten om je koffie te zetten.

7. Sulan handbag tag charger

Heeft jouw smartphone, ereader of tablet toch even wat meer batterij nodig, maar vind je die meeneem batterijen maar niks?

Gebruik dan de Sulan Battery Tag. Dit leren accessoire hang je aan je tas, maar laadt tegelijkertijd jouw electronica op. De tag heeft een 3000mAh oplaadbare batterij die jouw smartphone, ereader of tablet helemaal oplaad. De Sulab Battery Tag is verkrijgbaar in vijf kleuren.

8. SteelSeries Stratus wireless gaming controller

Gek op (mobiel) gamen en heb je tijdens je dagelijkse reis wel wat ruimte? Probeer dan eens een echte video game controller terwijl je mobiel aan het gamen bent.

De SteelSeries Stratus draadloze gaming controller ziet er uit als een video game console controller, maar verbindt via Bluetooth met je iOS tablet of smartphone. De controller heeft 10 uur aan batterij, perfect voor een week gamen tijdens je treinreis dus.

9. Bluetooth handset gloves

Het is ijskoud buiten, maar je ontvangt een telefoontje dat je niet kan negeren. Gelukkig kun je met deze gadgets je telefoon in je zak houden en je handen in je handschoenen.

Deze handschoenen verbinden zich met je telefoon met Bluetooth. Op de pols zitten knopjes om om te nemen of op te hangen, op je duim zit een speaker en bij je pink een microfoon. Je houdt je hand dus zoals je ook doet als je een telefoon nadoet met je hand.

De handschoenen zijn er van leer en gebreid. Ze hebben een bereik van 12 meter. Wanneer ze helemaal zijn opgeladen kun je twintig uur bellen en de handschoenen tien dagen op standby laten staan.

10. Otterbox screen protector and privacy screen

Wanneer je tijdens je reis op je telefoon of tablet aan het werk bent, is het belangrijk dat niet zomaar iedereen met je mee kan kijken. Zeker als je werkt met gevoelige informatie.

Otterbox, bekend van de stevige smartphone cases, heeft ook deze twee-in-een screen protector, die er tegelijkertijd voor zorgt dat jouw buren niet met je mee kunnen kijken. Het beschermt je scherm als je telefoon valt en er is bij het design op gelet dat je touchscreen precies zo werkt als zonder de extra laag.