Microsoft zet meer in op eSports met nieuwe features voor Xbox Live

eSports zijn booming business en dat weet Microsoft ook. Het is dan ook niet vreemd dat het bedrijf de mogelijkheden hiervoor verder uitbreidt via Xbox Live. Zo kun je nu je eigen game-tournament maken via Arena en gebruikmaken van nieuwe streamingtools. Dit maakte het bedrijf gisteren bekend tijdens haar Windows 10-event in New York.

Arena kennen we al even. Hier kun je meedoen aan georganiseerde wedstrijden via Xbox Live. Maar tot nu toe waren al die eSports-evenementen door Microsoft, spelontwikkelaars en eSports-organisatoren georganiseerd. Vanaf 2017 is het echter mogelijk om ook zelf een wedstrijd te houden. Hierbij kun je zelf de regels bepalen, vrienden uitnodigen en de voortgang volgen. Dit alles kan op zowel Windows 10 als de Xbox One.

Daarnaast komen er een aantal nieuwe streamingtechnieken begin volgend jaar. In de Windows 10 Creators Update, die in de lente moet uitrollen, is het uitzenden van spellen namelijk een groot onderdeel. Natuurlijk kon dit al via Twitch, maar Microsoft hoopt zich te onderscheiden via een aantal interactieve features. Zo kun je streamen vanuit Windows 10 met slechts één klik en kunnen kijkers via bepaalde knoppen tips geven over wat je volgende stap zou moeten zijn.