Microsoft’s HoloLens voor ontwikkelaars vanaf vandaag te bestellen

Microsoft is vandaag met de verkoop van zijn HoloLens voor ontwikkelaars gestart. Ontwikkelaars krijgen een speciale uitnodiging om de HoloLens  te bestellen voor 3000 dollar, heeft Microsoft in een blogpost laten weten.

Naast het starten van de verkoop voor ontwikkelaars heeft Microsoft ook de specificaties van de speciale bril bekend gemaakt. De augmented-realitybril biedt volgens Microsoft een ervaring van ‘mixed-reality’, waarbij virtuele objecten in een echte omgeving zichtbaar worden. Daarnaast kunnen gebruikers foto’s en video’s maken met een 2-megapixelcamera en kunnen er stemcommando’s worden gegeven.

De speciale bril is uitgerust met computersoftware, waardoor hij volledig draadloos is. Hij draait op Windows 10 en beschikt onder andere over bluetooth en wifi. Daarnaast heeft hij een bewegingssensor, een lichtsensor, vier camera’s die de omgeving verkennen en een camera die de diepte kan waarnemen. De bril gaat zo’n twee a drie uur mee op een acculading en kan opgeladen worden door middel van een micro-usb-aansluiting.

Het apparaat wordt op 30 maart verzonden aan ontwikkelaars in de VS en Canada en komt met diverse games en applicaties. Om de ontwikkelaars op weg te helpen wordt de bril geleverd met het programma HoloStudio en wordt de bril voorzien van HoloTour en een speciale versie van Skype. Microsoft heeft nog niks bekend gemaakt over de consumentenversie van de HoloLens, maar waarschijnlijk verschijnt deze pas wanneer ontwikkelaars het app-aanbod van de bril hebben uitgebreid.