Miiya: wearable om kinderen spelenderwijs actief te houden

De Miiya is een wearable die speciaal is ontworpen om kinderen een steuntje in de rug te geven om voldoende te bewegen. Daarnaast kunnen ouders via de Miiya in de gaten houden of hun kind niet te ver weg is en worden kinderen gestimuleerd om dagelijkse activiteiten met hun ouders te delen. De makers van de Miiya richten zich op kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 10 jaar, maar het zou zomaar eens een gadget kunnen zijn die het hele gezin plezier bezorgt.

De Miiya, inmiddels gelanceerd op crowdfunding platform Indiegogo, heeft als primaire doel om kinderen via ‘gamification‘ te laten bewegen. Zo is er op het scherm een avatar te zien die in de ochtend slaapt, maar naarmate een kind beweegt verandert in een superheld. Daarnaast kunnen kinderen in de bijbehorende app gouden sterren scoren als ze voldoende bewegen en worden deze ‘prestaties’ naar de ouders gestuurd.

Het delen van deze gegevens met ouders is een ander doel van Miiya. Kinderen kunnen via de ‘smartwatch’ inchecken op locaties en deze locatie naar hun ouders sturen. Zo weten ouders exact waar hun kind zich bevindt, zonder dat gebruik wordt gemaakt van realtime GPS navigatie.

Dit is een heikel punt waar de makers van de Miiya zich niet aan willen branden. Volgens hen is het niet eerlijk om kinderen hun privacy af te pakken zonder dat zij daar zelf tegen in kunnen gaan. Daarom is er gekozen voor een ‘incheck’ systeem, waarbij de kinderen zelf kiezen welke locaties zij delen. Hierbij kunnen zij zelf nog een bericht toevoegen om te vertellen wat voor gave dingen ze gedaan hebben.

miiya watch kids

Is er dan helemaal geen realtime tracking mogelijk? Ja wel, maar in aangepaste vorm. Kinderen in die leeftijdscategorie dienen beschermt te worden, dus kunnen ouders een ‘safety zone’ instellen. Komt het kind buiten deze ingestelde zone, dan worden de ouders gealarmeerd en is via GPS te zien waar het kind zich bevindt. Dit is volgens de makers van de Miiya een effectievere manier dan wanneer ouders de hele dag checken of hun kind wel op school zit.

Kilian-day

De makers hopen $50.000 te verzamelen via Indiegogo, zodat de wearable zo snel mogelijk in productie kan. Wil je het inititief steunen? Dan kun je hier terecht.