Uit recent onderzoek van EMC , het Digital Universe onderzoek genoemd, blijkt dat slechts 0,5% van de de wereldwijd opgeslagen informatie wordt geanalyseerd. Bovendien is minder dan 20 procent van de data goed beveiligd.
Hoewel Big Data analytics talrijke mogelijkheden biedt om economisch voordeel te halen uit grote hoeveelheden data, blijkt dus slechts een klein deel van de aanwezige informatie in ons “digitaal universum” te worden onderzocht.
De hoeveel data die we wereldwijd genereren breidt sterk uit en in een sneller tempo dan verwacht. Naar verwachting wordt in 2020 40 zettabytes aan digitale data geproduceerd. Dit is al 14 procent meer data dan in 2010 nog werd voorspeld.
Het onderzoek bevat de conclusies over de zogenoemde Big Data Gap, de kloof tussen de hoeveelheid data die wordt geanalyseerd en de hoeveelheid data waarvan de waarde nog niet is bepaald.
De toegevoegde waarde van Big Data is het toepassen van nieuwe technologieën om economische waarde te halen uit grote volumes ongestructureerde data. De meerderheid van de data is echter niet gestructureerd. Momenteel is 23 procent (643 exabytes!) van de gemaakte date geschikt voor Big Data-toepassingen mits het gelabeld en geanalyseerd is.
Maar dat is slechts voor 3 procent het geval. Een nog kleiner percentage is daadwerkelijk geanalyseerd. Met de groei van de Digital Universe neemt de hoeveelheid bruikbare data toe. In 2020 is 33 procent van de hoeveelheid data (meer dan 13.000 exabytes) van onschatbare waarde als het gecodeerd en geanalyseerd is met Big Data-technologieën.
Jeremy Burton van EMC: “Dit onderzoek onderstreept de enorme Big Data kans voor bedrijven als ze niet alleen de voordelen identificeren, maar ook het belang inzien van het gebruik van de Digital Universe met de juiste technologie, databeveiliging en IT-vaardigheden.”
De groei van het aantal pc’s, smartphones en tablets en de toename van internetgebruik in opkomende landen, zoals China en India, heeft ervoor gezorgd dat onze gezamelijke data collectie in de afgelopen twee jaar is verdubbeld naar 2,8 zettabytes. Daarnaast draagt de data van surveillancecamera’s en meetinstrumenten bij aan de explosieve datagroei die in 2020 een toppunt van 40 zettabytes zal bereiken.
Deze hoeveelheid is vele malen hoger dan eerdere prognoses. West-Europa is momenteel goed voor 19 procent van de totale hoeveelheid opgeslagen digitale data. Als we in 2020 alle data in West-Europa zouden printen op papier, kunnen we een stapel boeken maken die zo hoog is als 6,5 biljoen Eiffeltorens.
Klik hier om het volledige rapport te bekijken.