Numrush Gift Guide: Breng je kamerplanten online met de Koubachi plant sensor

Met enige werkervaring rond kamerplanten kan ik je vast vertellen, het is binnenkort weer zo ver: “Kerstboom eruit? Kamerplant erin!“. Maar we zijn niet allemaal uitgerust met een stel excellente groene vingers (of een gevoel van timing). Daarom vandaag in de Gift Guide aandacht voor een sensor die je plant laat terugpraten!

Een babbeltje maken met je plant schijnt gezond te zijn, maar terugpraten blijkt voor die groene rakker vaak nog wat lastig. En terwijl je kat een piep geeft als hij honger heeft of je hond wel laat merken dat het dorstig weer is, heeft je plant moeite het allemaal over te brengen.

Met Koubachi moet daar dus verandering in komen. De sensor, in combinatie met website of smartphone app, geeft je een seintje wanneer je plant verzorging nodig heeft. Maar dat niet alleen: de sensor analyseert ook direct de grond en gezondheid van je plant en geeft real-time statistieken terug over zijn staat. Quantified Plant!

De Koubachi sensor is er voor zowel binnen als buiten, dus ook je planten in de tuin kunnen aan de sensoren gelegd worden. Handig! De Koubachi is hier te koop. Ik moest wel een beetje gniffelen om Beni, trouwens. Of was dat just me?