Minecraft film in 2019 in de bioscoop

Het verfilmen van games is nogal een wisselend succes gebleken in het verleden. En toch zitten er een heleboel nieuwe gamefilms aan te komen. Nintendo gaat met filmstudio’s werken aan films met Mario en Zelda in de hoofdrol. En eerder werd al bekend dat er een Minecraft film komt. Op 24 mei 2019 moet hij uitkomen, is nu bekend geworden.

Mojang, de gamestudio die Minecraft heeft gemaakt en die tegenwoordig in handen is van Microsoft, heeft dat bekend gemaakt. Veel details over Minecraft: The Movie zijn er verder nog niet. Hij wordt in 3D uitgebreid en je komt hem in IMAX bekijken. En uiteraard speelt de hele film zich af in de blokkerige Minecraft-wereld. Maar wat het verhaal wordt: onduidelijk.

Het succes van Minecraft: The Movie valt of staat juist bij het verhaal. Alleen het merk Minecraft is niet genoeg en de filmmakers kunnen ook niet aan de slag met een heel sterk personage. Wat dat betreft is de kans groot dat de film eerder gaat lijken op de (overigens redelijke succesvolle) The Lego Movie, dan op Tomb Raider.