Eindelijk: Je kunt nu Minecraft spelen op je Oculus Rift

Goed nieuws voor Oculus Rift-bezitters: het is nu mogelijk om ook Minecraft in virtual reality te spelen. Een officiële update voegt de eerder beloofde Rift-ondersteuning toe, waardoor spelers wel de nieuwe Windows 10-editie van de game moeten draaien.

De officiële VR-update van Minecraft is alleen voor Oculus Rift uitgebracht. De HTC Vive-bril wordt niet door Microsoft ondersteund. Geen ramp, want fanatieke Vive-bezitters weten al langer via allerlei omwegen Oculus Rift-exclusives op hun brillen te draaien. Daar helpt de software Revive bij.

Minecraft voor VR biedt ondersteuning voor meer grafische opties, waardoor de digitale wereld fijner draait op zware videokaarten. Daarnaast is het mogelijk om zowel controllers als muis en toetsenbord te gebruiken.

Minecraft-spelers kunnen stiekem al langer hun game in VR spelen. De pas gesloten mod Minecraft en het nog actieve Vivecraft bieden al langer manieren om dit te doen. Daarvoor was echter wat geduld en technische kennis nodig. De officiële versie van Minecraft op Oculus Home zal geheid een stuk meer mensen motiveren om het spel met een bril op te spelen.

De komst van de VR-update werd vorige week al eens genoemd.