Mira presenteert apparaat om thuis te testen hoe vruchtbaar je bent

Mira

Als je een kind probeert te krijgen, is het goed om te weten wanneer je vruchtbaar bent en wanneer niet. Mira wil het gemakkelijker maken om daar achter te komen, met een nieuw apparaat. Het apparaat zou accurater en geavanceerder zijn dan de huidige kits voor thuis. Dat meldt TechCrunch.

Het nieuwe Mira Fertility-systeem biedt vrouwen gepersonaliseerde voorspellingen over hun cyclus, door de concentratie van vruchtbaarheidshormonen in urine te testen. Aan de hand daarvan wordt je precies verteld op welke dagen je vruchtbaar bent en wanneer niet.

Huidige kits voor in huis zouden niet gepersonaliseerd zijn. Maar volgens het bedrijf veranderen de hormonen van vrouwen dagelijks. Ook is het profiel van iedereen anders, vanwege hun manier van leven, de stress in hun leven en andere factoren. De enige manier om de vruchtbare dagen accuraat te volgen, is door constant te testen. En dat is lastig om thuis te doen.

Mira

Het systeem van Mira moet dat dus wel mogelijk maken. Het systeem bestaat uit een klein analyse-apparaat voor in huis, strips om je urine mee te testen en een app voor je smartphone. Het gebruik van het apparaat is eenvoudig. Je plaats de strip in het apparaat – nadat je er overheen geplast hebt – waarna het apparaat immunofluorescentie-technologie gebruikt om de resultaten uit te lezen.

Via de app krijg je vervolgens meer informatie over de data. Zo word je verteld of vandaag moet proberen om zwanger te worden, of dat het beter is om te wachten. Via een abonnement kun je ook toegang krijgen tot artsen om hen vragen te stellen. Bij de lancering van het product is dit nog gratis.

Het apparaat test nu op de aanwezigheid van luteïniserend hormoon (LH), wat een indicator is voor ovulatie. Maar er zijn al plannen om het apparaat te updaten, zodat het binnenkort ook op andere hormonen kan testen.

Proeven

Het systeem zou behoorlijk accuraat zijn. Tijdens een klinische proef met monsters van 400 patiënten, behaalde het systeem een accuraatheid van 99 procent in vergelijking met apparaten in een lab.

De Mira is nu te reserveren via hun website voor 199 dollar. Daarbij krijg je ook 10 strips. Het is onduidelijk of het apparaat ook naar Nederland verstuurd wordt.