Mira is stijlvolle wearable speciaal gericht op vrouwen

Terwijl de populariteit van wearables blijft toenemen, blijft het ontwerp van veel van hen achter bij de laatste modetrends. De Mira activity tracker moet daar verandering in brengen en richt zich met een stijlvol ontwerp vooral op vrouwen. Is de Mira dan wellicht de ultieme activity tracker voor vrouwen?

Het moet worden toegegeven, qua stijlvolle wearables komt het vrouwelijk geslacht maar bedrogen uit tot op heden. Natuurlijk, Misfit ging de samenwerking aan met bekend lingeriemerk Victoria’s Secret en Intel lanceerde de peperdure MICA, maar daar blijft het dan ook wel zo’n beetje bij.

De Mira is een aanvulling op dat lijstje en hoewel de armband stijlvol is, is het de vraag of het een echte verrijking gaat zijn. De daadwerkelijke tracker is een zwart gebogen ‘steen’, die in staat is om stappen te tellen, afstand bij te houden en verbrande calorieën inzichtelijk te maken. Niet bepaald een verrassend setje.

Screen Shot 2014-11-24 at 07.55.35

Daarnaast is de bijbehorende armband – verkrijgbaar in twee kleuren – niet in diameter verstelbaar. In plaats daarvan zijn er drie verschillende maten te bestellen, wat kan gaan leiden tot soortgelijke kritiek die bijvoorbeeld Jawbone en Nike al in een vroeg stadium kregen met hun armband.

Maar misschien nog wel het grootste obstakel is het prijskaartje van $169, mits de Mira in productie komt na de Kickstarter-campagne die nu loopt. Daarmee plaatst de wearable zich direct tussen bewezen spelers Jawbone, Fitbit, Misfit en Samsung met hun trackers. Dan is een ‘early bird’ aanbieding van $149 voor crowdfunders niet bijster prikkelend.