Grote horlogemakers klagen Android Wear-ontwikkelaars aan

Grote horlogemakers als Swatch, Michael Kors, Tissot en Omega hebben diverse ontwikkelaars op het Android Wear-platform aangeklaagd. Zij zouden zonder toestemming van de bedrijven het design van hun wijzerplaten hebben nagemaakt voor smartwatches die op het besturingssysteem werken.

Op Google’s nieuwe besturingsysteem voor smartwatches is het voor developers mogelijk om unieke wijzerplaten te ontwikkelen die door de gebruiker kunnen worden ingesteld op hun horloge. Website Torrentfreak wist dit weekend te melden dat een aantal van de developers van deze wijzerplaten is benaderd door horlogemakers.

watches

Een groep van merken, waaronder Swatch, Armani, Michael Kors, Tissot, Certina, Fossil, Omega en Mondaine zouden de Android Wear-ontwikkelaars een brief hebben gestuurd waarin ze eisen dat zij hun apps met nagemaakte wijzerplaten binnen 24 uur uit de Google Play store halen. De apps zouden inbreuk maken op de intellectuele eigendommen van de horlogemerken.

Het is overigens niet de eerste keer dat horlogemerken uithalen naar de tech industrie. In 2012 raakte Mondaine en Apple met elkaar in de clinch over hun stationsklok, gebruik in iOS. Een groot gevecht is dat echter nooit geworden, volgens geruchten voornamelijk omdat Apple een schkking trof van 17 miljoen euro met het bedrijf.