Mirabeau ontwikkelt eerste iBeacons toepassing voor Nederlandse markt

De komst van iOS7 betekende ook de komst van iBeacons. Met iBeacons kunnen consumenten heel gemakkelijk meldingen en aanbiedingen op hun iPhone krijgen wanneer zij in de buurt van een winkel lopen. Binnenkort is iBeacons ook beschikbaar voor de Nederlandse markt met de eerste Nederlandse iBeacons-app van internetbureau Mirabeau!

De app maakt gebruik van de Estimote Beacons en verbindt deze zenders met een smartphone via een Bluetooth Low Energy-verbinding. Wanneer de klant dichtbij een winkel komt, krijgt de klant automatisch een melding op zijn telefoon. De app leidt je vervolgens naar het product. Door de smartphone op de kassa te leggen, kan de korting ontvangen worden.

De app van Mirabeau biedt ook verschillende voordelen aan winkeliers. De winkeliers kunnen namelijk in heatmaps zien hoe klanten zich door de winkelen manoeuvreren en zien bij welke producten klanten het langst blijven staan.

“We zijn erg onder de indruk van de mogelijkheden die BLE (Bluetooth Low Energy) en iBeacon technologie in zich hebben. […] Deze technologieën lossen de belofte in om, wat tot voor kort nog science-fiction was, nu ook echt werkelijkheid te maken,” aldus Olaf Molenveld, Strategic Director Development bij Mirabeau.

De app die Mirabeau in het filmpje laat zien, is nog maar een demo. Het is nog niet bekend wanneer de app daadwerkelijk gelanceerd wordt. Voordat de app daadwerkelijk veel gebruikt kan worden, zullen echter eerst de Estimote Beacons in winkels geplaatst moeten worden. Maar met een prijs van $99 voor drie Beacons, zal de prijs winkeliers niet tegenhouden.