Misfit Bloom: Activity tracker voor vrouwen in de vorm van een ketting

Wearables lijken steeds ‘draagbaarder’ te worden; waar de technologie in eerste instantie voorop stond zien we dat het vorm en uiterlijk een steeds belangrijke gaat spelen voor producenten. Steeds meer gadgets verschijnen dan ook in de vorm van mooie armbanden, ringen en andere sieraden. Hierdoor moeten de gadgets een grotere ‘wannahave’-factor gaan krijgen.

Hoewel Misfit’s populaire activity tracker – de Misfit Shine – door zijn strakke ontwerp, kleine formaat en duurzame bouw al velen harten stal, gaat het bedrijf een stapje verder om het slimme apparaatje nog aantrekkelijker te maken voor consumenten.

Misfit lanceert namelijk een strakke nieuwe halsketting, de Misfit Bloom, als de nieuwste manier om de Shine te kunnen dragen. Daarbij introduceert het bedrijf ook nog eens twee nieuwe, stijlvolle kleuren: ‘Storm’ en ‘Coral’.

w640

De Misfit Shine is een activity tracker die functioneert als stappenteller, bijhoudt hoeveel calorieën je op een dag verbrandt en je slaappatroon kan meten. De verzamelde data wordt weergegeven in een bijbehorende app.

In tegenstelling tot vele andere activity trackers kan de Misfit Shine overal worden gedragen; aan je schoen, als armband, aan je shirt, of nu als een ketting. Deze vormkeuze maakte het kleine apparaatje opvallend populair onder veel – voornamelijk vrouwelijke – consumenten.

Met de introductie van twee nieuwe kleuren, én een nieuwe manier om de Shine te dragen lijkt Misfit zijn product nog aantrekkelijker te willen maken voor het vrouwelijke publiek. Of veel vrouwen de Shine ook daadwerkelijk om hun nek gaan dragen is nog wel de vraag, de technologie is in deze vorm (formaat en kleur) namelijk wel heel aanwezig als een sieraad. Je moet er nét van houden.