Misfit kondigt nieuwe smartwatch Misfit Phase aan

Misfit heeft een smartwatch aangekondigd zonder een scherm: de Misfit Phase. Het merk profileert het apparaat als een stijlvol analoog dat tegelijkertijd dienst doet als fitnesstracker en het centrum van je smart home moet worden. Zo kun je de Phase koppelen aan andere verbonden apparaten, zodat je deze kunt bedienen. Ook kun je op die manier bijvoorbeeld de camera op je smartphone bedienen.

Daarnaast is er veel aandacht voor design. Het horloge zelf is van roestvrij staal en je kunt er verschillende standaardbandjes van twintig millimeter aan vastmaken.

Zoals gebruikelijk bij smartwatches kan ook de Misfit Phase je stappen, afgelegde afstand en slaapritme bijhouden. De batterij gaat volgens de fabrikant maximaal zes maanden mee, waardoor je dus niet kunt vergeten om hem ’s nachts op te laden.

Misfit werd vorig jaar overgenomen door horlogemaker Fossil. Die fabrikant maakt steeds meer horloges met een ingebouwde fitnesstracker, andersom zie je nu dus dat Misfit onder zijn eigen merk fitnesstrackers maakt die zitten verstopt in een horloge. Fossil lijkt daarmee heel bewust beiden merken naast elkaar in stand te willen houden.

MIS1302331 Misfit Holiday Spring