Met korting naar VR Days Europe: Van VR-opera tot virtueel zwemmen met dolfijnen

De ontwikkelingen op het gebied van virtual reality gaan razendsnel. Dit jaar kwamen de drie grote VR-brillen op de markt: de Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR. Ondertussen wordt ook mobiele virtual reality steeds groter en gaat deze technologie inmiddels verder dan een kartonnen bril waar je je telefoon in stopt. Samsung heeft de Gear VR en Google is druk bezig met zijn Daydream-platform. Ondertussen is er ook veel ontwikkeling op het gebied van augmented reality, onder meer dankzij Google’s Project Tango en de Microsoft Hololens.

Beide technologieën vallen of staan echter niet alleen bij de technologie: het gaat om de toepassingen. Zowel op het gebied van entertainment (video, gaming), als professionele toepassingen in allerlei sectoren. Op de VR Days Europe staan deze ontwikkelingen centraal! Dit evenement is vorig jaar begonnen onder de naam Dutch VR Days en is dit jaar uitgegroeid tot een groot event dat vier dagen duurt en waar zowel professionals als consumenten welkom zijn.

Programma

Het programma bestaat uit zowel lezingen en workshops, als twee demodagen waar iedereen allerlei VR-ervaringen uit kan proberen. De thema’s die dit jaar worden uitgelicht zijn Healthcare, Storytelling, Entertainment, Educatie en Gaming.

De VR Days beginnen op donderdag 3 november met een conferentie in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Er zijn lezingen van onder meer Phil Tippett (Star Wars), Zillah Watson (BBC), Gabo Arora (Verenigde Naties), Albert ‘Skip’ Rizzo (University of Southern California) en Ela Darling, ’s werelds eerste VR-webcamgirl. Vervolgens zijn er op vrijdag 4 november expersessies en workshops op het Marineterrein in Amsterdam. Er is daar bijvoorbeeld een sessie van The Dolphin Swim Club die virtueel zwemmen met echte dolfijnen inzet bij de behandeling van getraumatiseerde patiënten. Ondertussen is er in VondelCS een demodag voor professionals.

VR Days Europe

Op zaterdag 5 november is er opnieuw een demodag in VondelCS, maar deze is bedoeld voor iedereen. Vind je virtual reality cool en wil je zien en voelen wat er mogelijk is, dan mag je die dag niet missen! De organisatie belooft dat je onder andere kunt snowboarden en racen in een virtuele wereld. ’s Avonds gaat de VR-film Ashes to Ashes in première. Hij is gemaakt door het bedrijf Submarine en de AVROTROS met hulp van een flinke groep bedrijven uit de industrie.

De VR Days Europe worden op zondag 6 november afgesloten met een virtual-reality-opera. “Onder de leiding van Steye Hallema creëren muziektheatergezelschap Het Geluid en de Nederlandse Reisopera een unieke mix van VR en opera: de oude en de nieuwe wereld komen samen in een uniek experiment dat komend jaar uitgroeit tot een volwaardige voorstelling”, laat de organisatie weten.

Tot slot wordt er tijdens het hele evenement een hackaton georganiseerd die maar liefst 60 uur duurt.

Tickets VR Days Europe

Vanwege het zeer gevarieerde programma zijn er diverse tickets te koop voor de VR Days. Zo kun je voor slechts €7,50 naar de demodag in VondelCS op zaterdag en voor €15, naar de opera op zondag. En een ticket voor de conferentie op donderdag kost 199 euro. Ook zijn er losse kaartjes te koop voor de diverse expertsessies, maar kun je ook een dagpas kopen. Een overzicht van alle tickets en de mogelijkheid om deze te bestellen vind je hier.

En goed nieuws: als lezer van Numrush krijg je 10 procent korting! Gebruik daarvoor de kortingscode NUMRUSH-10% bij het afrekenen.

Numrush is als mediapartner verbonden aan de VR Days Europe.