Mislukt Pokémon Go-festival kost maker Niantic 1,5 miljoen dollar

Niantic organiseerde vorig jaar zijn allereerste Pokémon Go-festival, maar dat liep uit op een debacle. Een groep spelers klaagde het bedrijf gezamenlijk aan. Daar heeft Niantic nu mee geschikt, voor 1,5 miljoen dollar. Dat meldt TechCrunch.

Pokémon Go Fest in Chicago vond eind juli 2017 plaats. Door de grote drukte waren er serverproblemen en was er onvoldoende capaciteit voor mobiele verbindingen bij het festival. De CEO van de ontwikkelaar van het spel werd vervolgens met boegeroep ontvangen.

Ongeveer 20.000 spelers kochten een kaartje voor het evenement. Daarbij zou ook voor het eerst een legendarische Pokémon aan het spel worden toegevoegd. Na afloop betaalde Niantic alle ticketkosten aan de bezoekers terug. Ook gaf het bedrijf hen voor 100 dollar aan Pokémon Go-valuta.

Schikking

Een groep spelers besloot echter alsnog naar de rechter te stappen, om onkosten voor onder meer het hotel en transport te verhalen. Nu is er een schikking getroffen in de zaak, waarbij in totaal 1.575.000 dollar werd betaald.

Ook moet Niantic uiterlijk 25 mei een website openen waarop gedupeerde bezoekers hun kosten kunnen verhalen. Het geld dat eventueel over blijft, gaat naar het goede doel.