MIT brengt robotmeubel Ori Systems naar je woonkamer

MIT ontwikkelde een paar jaar geleden een interessant meubel. Voor 10.000 dollar kon je een meubel krijgen dat je in iets anders kon veranderen met slechts een druk op de knop. Dat robotmeubel heet tegenwoordig Ori Systems en is nu te reserveren.

Ori Systems was in eerste instantie bedoeld voor kleine huizen en appartementen. Het meubel ziet er uit als een grote houten kast, maar kan dus veranderen in diverse andere meubels. Druk op een knop, en er komt een bed uit. Doe je het nog een keer, dan gaat het bed de kast weer in.

Je kunt de kast ook verplaatsen met een knop om meer ruimte te maken voor bijvoorbeeld je bureau. Dat bureau zit natuurlijk ook weer in het systeem ingebouwd, evenals een nachtkastje. De kast is bovendien ook te besturen met de digitale assistent Alexa van Amazon, mocht je geen zin hebben om op te staan.

Reserveren

Helaas kun je Ori niet zelf kopen voor je huis. Op dit moment worden er alleen reserveringen geaccepteerd van grote vastgoedontwikkelaars in New York, San Francisco, Boston, Seattle, Chicago, Washington DC, Vancouver, Miami en Columbus. Wil je dus graag een Ori, dan moet je eigenlijk gewoon gaan verhuizen. Maar wie weet: misschien komt dit robotmeubel met een paar jaar alsnog op de markt.