Modulaire robot Robo Wunderkind leert kinderen programmeren

Robo Wunderkind

Er zijn inmiddels tal van robotjes waarmee kinderen kunnen leren programmeren. De Robo Wunderkind is echter net iets anders. Dit apparaat is modulair, waardoor kinderen zelf kunnen bepalen hoe hij er uit ziet. Daarnaast kunnen de creaties zo geprogrammeerd worden dat ze door een doolhof lopen, op jacht gaan naar een schat, muziek afspelen of navigeren rond obstakels.

De Robo Wunderkind programmeer je via een applicatie. Die app maakt gebruik van klikken-en-slepen, waardoor je geen daadwerkelijke code hoeft te typen. Voordeel is dat je dus ook geen kennis vooraf nodig hebt. Volgens de fabrikant kunnen zelfs kinderen vanaf vijf jaar al met de robot aan de slag.

Zelf bouwen

De robot zelf bestaat uit veertien verschillende type blokken, die je aan de robot kunt klikken. Bovendien is het ook mogelijk om LEGO te gebruiken om het apparaat verder uit te breiden. Zo kun je nog verder spelen met het uiterlijk van de Robo Wunderkind.

De Robo Wunderkind is te reserveren vanaf 199 dollar. Later dit jaar worden ze verscheept. Een Europese prijs is nog niet bekend.