HBO en Netflix strijden met 28 andere bedrijven tegen online piraterij

netflix

Een groep van dertig entertainmentbedrijven, waaronder Amazon, Hulu, Sony, HBO en Netflix, gaan samenwerken in de strijd tegen online piraterij. De groep noemt zichzelf de Alliance for Creativity and Entertainment (ACE). De leden van de ACE gaan samen onderzoek doen en samenwerken met autoriteiten om mensen die films en series stelen te vinden en tegen te houden.

Het is voor het eerst dat er een dergelijke samenwerking is opgezet. En het lijkt nodig: volgens ACE zijn er vorig jaar 5,4 miljard films en series illegaal gedownload.

“In deze gouden eeuw van content is het belangrijker dan ooit dat we waakzaam blijven over de bescherming van auteursrecht”, aldus Jonathan Anschell, vice-president van CBS. “Om de creatieve gemeenschap echt te laten bloeien moet het weten dat zijn werk veilig is tegen diefstal.”

Onderzoeken

De groep gaat samenwerken met autoriteiten in Europa en de Verenigde Staten om grootschalige criminele operaties bloot te leggen, processen aan te spannen en overeenkomsten te sluiten met bedrijven om het stelen te verminderen. Hoe snel dit precies zal gaan, is niet helemaal duidelijk. Ook is niet bekend welke maatregelen er precies worden genomen.