Monitor temperatuur en luchtkwaliteit op je mobiel met de Netatmo Urban Weather Station

Jezelf óf je omgeving monitoren is zo langzaam aan de normaalste zaak van de wereld aan het worden. De Netatmo Urban Weather Station is in dat geheel een zeer wenselijke aanvulling, ondanks dat zijn naam anders doet vermoeden.

Want hoewel de naam van de Netatmo lijkt te zeggen dat we hier te maken hebben met een strak ontworpen weerstation, maar de twee sensoren zijn toch echt stukken slimmer dan dat.

Sensoren, meervoud inderdaad. Want wanneer je de doos van de Netatmo Urban Weather Station opent, zul je opmerken dat de set bestaat uit twee cilindervormige sensoren. Eentje voor binnen en eentje voor buiten.

netatmo_weather_station_3

De sensoren houden een breed spectrum aan parameters in de smiezen: van luchtdruk en temperatuur tot het zuurstofniveau in je woonkamer. Via je wi-fi verbinding kan de Netatmo zijn informatie vervolgens delen met de apps die beschikbaar zijn voor alle iOS en Android-devices.

Net als de slimme thermostaat is ook het weerstation van Netatmo ontzettend strak ontworpen en is het alles behalve een saai ding om te zien. Ook de apps zijn mooi vormgegeven en geven je direct handige inzichten in de weersituatie en voorspellingen. Je zult de buitensensor overigens wel stevig moeten vastmaken, want zelfs zonder weeralarm waait de cilinder alle kanten op.

De Netatmo Urban Weather Station is te koop in de Apple Store en kost €169. Dat is geen misselijke prijs, maar dan heb je wel direct twee handige sensoren om je omgeving te monitoren!