Motorhelm met augmented reality display moet verkeersveiligheid vergroten

Al jarenlang staat motorrijden bekend als een behoorlijk onveilige hobby, als we de statistieken mogen geloven. Maar daar komt binnenkort verandering in, als het aan de bedenkers van de Skully AR-1 motorhelm ligt. Het is de eerste motorhelm die is uitgerust met een AR display, GPS, camera en parkeersensoren.

Op het display van de helm krijgt de coureur GPS navigatie te zien, zodat hij beter kan inschatten waar hij heen rijdt en hoe de route zich ontvouwd. Maar de helm is ook uitgerust met een camera aan de achterkant die zorgt dat de coureur een 180 graden view van zijn positie op de weg kan bekijken.

skully-p-1002-1

skully-p-1003-1

De camera werkt ongeveer hetzelfde als de parkeersensoren in een auto: Zo gauw andere objecten of weggebruikers te dicht in de buurt van de motorrijder komen wordt er een alert afgegeven. Ook kan degene die de helm draagt via de camera zijn dode hoek beter in de gaten houden.

De helm is via bluetooth te verbinden met je smartphone en heeft een batterijduur van 9 uur. Via Indiegogo probeert Skully nu het benodigde startkapitaal van $250.000 dollar bijeen te verzamelen. De eerste versie van de helm, de Skully AR-1 zal $1399 gaan kosten.