Motorola-baas terug bij Google om structuur aan te brengen in hardwaretak

Voormalig Motorola-president Rick Osterloh komt terug naar Google. Hij is nog maar een maand bij het bedrijf vertrokken, maar hij is nu alweer in huis gehaald om een nieuwe hardwaredivisie van Google te leiden. Daar zal hij alle hardware-initiatieven van Google samenvoegen en nadenken over hoe Google de woonkamer kan veroveren.

De nieuwe positie van Osterloh binnen Google is nog niet officieel bevestigd, maar Re/code heeft bronnen die hier van hebben gehoord. Volgens deze bronnen zal de voormalig Motorola-baas als hardware-baas onder andere gaan over nieuwe Nexus-toestellen, de Chromecast, Chromebooks, de draadloze OnHub-router en experimentele divisies.

Ook de ontwikkeling van de nieuwe versie(s) van de Google Glass gaat onder Osterloh vallen, waarmee het product opnieuw een andere plek krijgt binnen Google. Project Aura zoals het team rond de Google’s bril heet, werd sinds afgelopen najaar aangestuurd door Nest-CEO Tony Fadell. Hij blijft wel aan als adviseur en kan zich verder richten op de problemen die bij Nest spelen.

Structuur

De nieuwe hardwaredivisie van zou alleen niet te maken hebben met virtual reality – daar heeft Google eerder een ander speciaal bedrijfsonderdeel voor gestart. Het lijkt er hoe dan ook op dat Osterloh een flinke vinger in de pap voor toekomstige producten zal krijgen.

Daarmee lijkt Google ook zijn hardwareplannen duidelijker te structureren. Met iemand aan het hoofd van alle initiatieven, zou het bedrijf wel eens zich meer op dit soort producten kunnen richten. Het wordt immers makkelijker om een eenduidige strategie te plannen.