‘Motorola en LG tonen nieuwe smartwatches op IFA’

De volgende generatie Android Wear-horloges, maar wat kunnen we dit najaar verwachten van deze slimme horloges? Het zou best eens kunnen dat we daar snel meer over horen, want enkele grote fabrikanten zijn van plan tijdens IFA 2015 nieuwe producten te tonen.

Dat blijkt uit bronnen van Android Authority. Het was de afgelopen maanden relatief stil rondom nieuwe Android Wear-producten. De Apple Watch pakte de spotlights, terwijl Samsung er met de Gear S2 voor kiest om Tizen als besturingssysteem te gebruiken. Apple veroverde in rap tempo een groot deel van de smartwatch-markt, dus Android Wear-fabrikanten zullen van goede huizen moeten komen om het de Amerikanen lastig te maken.

De openhartige bronnen van Android Authority hielden helaas hun lippen stijf op elkaar over de producten die daadwerkelijk onthuld worden in Berlijn, maar de meeste namen kunnen we zelf wel invullen. De opvolger van de Moto 360 is bijvoorbeeld een zekerheidje, want dit horloge is al in het openbaar gespot. Motorola was zo ongeveer de eerste met een stijvolle, ronde smartwatch, maar heeft in dat opzicht steeds meer concurrentie gekregen. We zijn dus benieuwd wat zij kunnen doen om opnieuw goed te scoren.

LG zou ondertussen werken aan een vergelijkbaar apparaat als de LG Watch Urbane. Deze al onthulde smartwatch draait op WebOS, maar de nieuwe versie zou gebruik maken van Android Wear. Of dat betekent dat LG niet zo tevreden is over WebOS? Dat zou kunnen, maar het is ook goed mogelijk dat de Zuid-Koreanen de keuze voor een bepaald besturingssysteem bij de gebruiker willen leggen.

Ook Asus en Huawei zijn vertegenwoordigd in Berlijn, maar van deze fabrikanten verwachten we geen nieuwe smartwatches. Asus heeft onlangs namelijk al de ZenWatch 2 gepresenteerd, terwijl Huawei de Huawei Watch nog op de markt moet brengen.