Moto 360 krijgt mannen- en vrouwenmodellen en speciale sportversie

Moto 360

Motorola heeft vanavond op de IFA de nieuwe Moto 360 smartwatch aangekondigd. Net als de vorige Moto 360 is het een rond horloge, dat draait op Google’s Android Wear. Eerder lekte al uit dat het horloge in twee maten op de markt komt, het blijkt om te gaan om een versie van 46 mm en een kleinere van 42 mm.

Bij de nieuwe Moto 360 kun je als gebruiker kiezen uit een breed scala aan stijlen, zowel voor het apparaat zelf, als voor de bandjes. Voor vrouwen zijn er speciale modellen ontworpen die qua stijl beter aansluiten bij hun wensen. Qua accu zou de nieuwe versie het zo’n anderhalve dag moeten volhouden, onder meer door het gebruik van een zuinigere processor. De accuduur van de eerste versie was een groot kritiekpunt.

Aankondiging Moto 360

Er komt tevens een speciale versie van de Moto 360 voor sporters: de Moto 360 Sport. Deze is 42 mm groot en heeft ingebouwde gps en de mogelijkheid om muziek te luisteren met een BlueTooth-headset. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld hardlopers op pad met het horloge, zonder dat ze hun smartphone hoeven mee te nemen.

De Moto 360 kan gebruikt worden door mensen met een Android-telefoon, maar ook door iPhone-bezitters. Wanneer de nieuwe modellen precies in Nederland op de markt komen is niet bekend. In de VS start het bedrijf nu met aan het aanbieden van het normale model met een prijs tussen de 300 dollar en 430 dollar. De sportversie volgt later en de prijs daarvan is ook nog niet bekend.

Motorola is niet het enige bedrijf dat op de IFA nieuwe smartwacthes toonde. Eerder vandaag kwam Asus al met de ZenWatch 2 en Huawei presenteerde ook zijn eerste horloge.