BMW investeert in startup die jouw auto parkeert

Als je regelmatig in de stad komt, dan weet je dat het een absolute nachtmerrie is om je auto kwijt te raken. Je hebt twee keuzes: of je scheel betalen of kilometers verderop parkeren. BMW wil zijn klanten graag van deze frustratie afhelpen.

BMW i Ventures heeft namelijk miljoenen geïnvesteerd in ZIRX, een startup die voor jou wil parkeren. Je kunt de service van ZIRX vergelijken met Uber, al stapt er in dit geval iemand in jouw auto. Zodra je een parkeerplek nodig hebt, geef je het door aan ZIRX en komt er iemand langs om een veilig plekje voor jouw voertuig te vinden. Heb je de auto weer nodig, dan is het net zo makkelijk om ‘m weer terug te laten rijden.

ZIRX gaat overigens niet op zoek naar een willekeurige, vrije parkeerplek, maar huurt garages op strategische plekken, zodat er geen kostbare tijd verspeeld hoeft te worden. In het kader van de veiligheid van je auto moet dat ook zorgen voor meer vertrouwen, meldt Business Insider.

Het is vooralsnog niet de bedoeling dat elke BMW voortaan opgepikt kan worden door ZIRX, maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat de twee bedrijven in de toekomst intensief gaan samenwerken. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat er een ZIRX-app wordt ontwikkeld, zodat je de service via het dashboard van je auto kunt inschakelen. “ZIRX heeft de potentie om een belangrijk onderdeel te worden van onze on-demand diensten”, verduidelijkt Ulrich Quay de investering namens BMW.